Happiness Gent

HERBRUIKBARE BEKERS


Op fuiven, feesten en evenementen worden meestal plastiek wegwerpbekers gebruikt. Deze kunnen slechts één keer gebruikt worden en belanden nadien onmiddellijk op de afvalberg.


Herbruikbare bekers kunnen tientallen keren gebruikt worden en zijn een milieuvriendelijk alternatief voor de wegwerpbeker.

THE HAPPINESS CUP


Wegwerpbekers zijn uiteraard niet goed voor het milieu. Plastic zorgt voor gigantische afvalbergen over gans de wereld, die bovendien nauwelijks afbreekbaar zijn. Herbruikbare bekers zorgen nadien voor minder zwerfvuil, en dus ook voor de organisator voor minder opkuiswerk.


Ook de Vlaamse regering heeft ingegrepen: vanaf volgend jaar is het voor de organisatoren van evenementen niet meer toegestaan om wegwerpbekers te gebruiken. Dat geldt voor alle evenementen, van schoolfeesten tot grote festivals. Er is een klein achterpoortje: de verplichting geldt niet als je er als organisator in slaagt om minimum 90% van de wegwerpbekers te recycleren, wat een zeer moeilijke opdracht is.


Vanaf 1 september 2020 zijn onze herbruikbare bekers beschikbaar op alle onze activiteiten en evenementen. We zullen dan ook gebruik maken van rietjes die geen mastiek bevatten.


GRATIS BEKERS VOOR VERENIGINGEN
Elk (studenten)vereniging kan bij Happiness Gent of bij Allround Happiness Foundation, herbruikbare bekers gratis lenen voor hun activiteiten. Stuur gewoon simpelweg een mail naar info@happinessgent.be of info@allroundhappinessfoundation.be

Copyright © 202 Happiness Belgium. Alle rechten voorbehouden